Werkwijze bij de start

Onze werkwijze bij de start is in 4 stappen samen te vatten.

Werkwijze bij de start

1. Financiering
Nadat de haalbaarheidscheck succesvol is afgerond, ontvang jij een zogeheten voorbereidingsbudget/saldo van € 3.000,00. Dit bedrag is bedoeld om een orderportefeuille samen te stellen waarmee jij jouw ondernemersvermogen kunt vergroten. Het bedrag ontvang jij in de vorm van factoring. Factoring is een vorm van debiteurenfinanciering waarbij de debiteurenportefeuille wordt uitbesteed aan een extern bedrijf dat zorgt voor de afhandeling van de debiteuren.

Het externe bedrijf, de factor, neemt de afhandeling van debiteuren over en ontvangt daarvoor meestal een percentage van de omzet. Het bedrijf dat de debiteuren uitbesteedt, ontvangt direct bij verkoop het verkoopbedrag minus een percentage van de factormaatschappij. Hierdoor heb jij de beschikking over werkkapitaal en dat vergroot jouw kansen op succes. Afhankelijk van de financieringsbehoefte kun je daarnaast een financieringsaanvraag indienen bij de bank of kiezen voor crowdfunding.

2. Aan de slag
Vervolgens schrijf jij je in bij de Kamer van Koophandel en ontvang je een geldig BTW identificatienummer via de belastingdienst. Daarna vraag je de benodigde producten aan bij de alternatieven voor de bank en start je met jouw onderneming. Vanaf het moment dat je met jouw onderneming bent gestart, maak je gebruik van de ondernemerscoach als klankbord en ben je, als Vakman ondernemer, gegarandeerd op weg naar succes. Vanaf dit moment dien jij vanuit jouw facturen het maandelijkse tarief (Vakman ondernemer) te voldoen middels een incassomachtiging.

Wil jij ook Werken, Ondernemen & Stage lopen Tegelijk?

Wil jij ook Werken, Ondernemen & Stage lopen Tegelijk?

Werkwijze en nazorg

3. Monitoring
Het door jou geschreven ondernemingsplan wordt niet alleen geschreven om enkel een krediet te verkrijgen, maar vooral ook om als leidraad te dienen voor de eerste 3 jaar van jouw onderneming. Wij Willen Woest.nl houdt uiteraard contact voor de monitoring en bijsturing van jouw bedrijfsvoering in de uitvoeringsfase van jouw onderneming. Het is voor ons een must dat jij de geplande resultaten binnen 3 jaar haalt. Hierbij komt de ondernemerscoach goed van pas.
4. Personeel
Vanaf dit moment kun jij opzoek gaan naar personeel, zodat ook zij naast hun studie werkervaring op kunnen doen door middel van stages en open hiring. Nadat zij zich via het inschrijfformulier hebben ingeschreven, wordt, bij open hiring, de bovenste op de lijst benaderd en de vacature vervuld.

Zo bied je bijvoorbeeld aan mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt, maar die wel opzoek zijn naar werk, ondersteuning bij hun terugkeer in de maatschappij. Bij de zoektocht naar ander (beter) werk kan hierdoor het hebben van een gat in de cv, de afkomst, leeftijd of zwangerschap dan niet langer een reden zijn om te worden afgewezen.

Aanmelden

Wij denken in kansen, uitdagingen en oplossingen