Werkwijze tijdens de theorie

Onze werkwijze tijdens de theorie is in 4 stappen samen te vatten.

Werkwijze tijdens de theorie

1. Intakegesprek
Allereerst bieden wij je de mogelijkheid tot een vrijblijvend en gratis intakegesprek van ongeveer 30 minuten. Tijdens dit gesprek geven wij je een toelichting over ons bedrijf, onze werkwijze, onze verwachtingen tijdens de stage en ons tarief (Vakman ondernemer). Na dit gesprek beslis jij of je met ons in zee gaat. Dit is het moment om de stage overeenkomst te ondertekenen.
2. Planning
Wij bieden een hybride opleiding aan waarin jij wordt omgetoverd tot Vakman ondernemer. Tijdens de theorielessen en stage volg je een training van 12 weken waarin jij een solide ondernemingsplan en financieel plan leert schrijven. De training wordt gecombineerd met overige lopende trainingen, waardoor de training in fases verwerkt zal worden. Hiervoor zal een prioriteitenlijst in samenwerking met jou worden opgesteld.

Afhankelijk van de complexiteit van het ondernemingsplan kan het conceptplan al binnen 6 tot 8 weken gereed zijn. Zowel qua inhoud als lay-out ontvangt jij een solide en uitmuntend ondernemingsplan voor een branche naar keuze. Eventuele wijzigingen en aanvullingen worden gratis door ons uitgevoerd.

Wil jij ook Werken, Ondernemen & Stage lopen Tegelijk?

Wil jij ook Werken, Ondernemen & Stage lopen Tegelijk?

Werkwijze tijdens de analyse

3. Financiële analyse
In een uitvoerige analyse breng jij alle financiële aspecten van jouw ondernemingsplan in kaart, net als de onderbouwing ervan. Nadat je de theorie hebt afgerond, heb jij, na oplevering van de begrotingen, een definitief ondernemingsplan. Hierna vindt er een gesprek met jou plaats waarbij we alles bespreken voordat jij naar de bank of eventuele investeerders gaat.
4. Haalbaarheidscheck
Banken begrijpen heel goed dat jij als ondernemer serieus bent met jouw onderneming en stellen het juist op prijs dat jij professionele hulp inschakelt. Als ondernemer hoeft je namelijk niet in alles een expert te zijn, maar dien je goed jouw sterke punten te kunnen inschatten en jouw zwakke punten te kunnen uitbesteden. Er wordt tijdens de haalbaarheidscheck vooral gekeken naar de hoogte van de investering in verhouding tot jouw draagkracht en de aflossingscapaciteit.

Uit jouw ondernemersplan moet blijken welke kosten er zijn, waar de opbrengsten vandaan komen en hoeveel facturen er per maand worden verzonden. Wij Willen Woest.nl gelooft in jou als Vakman ondernemer en dat is een goed teken bij banken, want omdat we vertrouwen in je hebben en jou een achtergestelde lening verstrekken, met als doel jouw ondernemersvermogen te vergroten, zullen banken sneller positief reageren op je financieringsaanvraag. Dit vergroot de haalbaarheid van jouw onderneming.

Aanmelden

Wij denken in kansen, uitdagingen en oplossingen